Nutri-Score

Mikä on Nutri-Score?

Nutri-Score on yksinkertaistettu merkintä (nk. ravintoarvomerkintä), jota käytetään tiettyjen elintarvikkeiden tuotepakkausten etupuolella. Sen avulla kuluttajalle ilmaistaan kyseisen tuotteen ravintoarvot helposti ja ymmärrettävällä tavalla. Merkinnässä on yksinkertainen koodi, josta on korostettu yksi viidestä kirjaimesta (A–E), ja jokainen kirjain näkyy eriväristä taustaa vasten.

Tuotteet, joissa on korostettuna vihreä merkintä kirjainten A tai B kohdalla, ovat ravitsevia ja niitä tulisi syödä useasti osana monipuolista ravintoa. Jos tuotteessa on korostettu oranssilla ja punaisella värillä kirjaimet D tai E, tulisi kyseisiä tuotteita syödä harvoin tai pienissä määrissä, sillä ne sisältävät sellaisia aineisosia, joita tulisi välttää päivittäisessä ruokavaliossa (esimerkiksi tyydyttyneitä rasvoja, sokeria ja suolaa).

Nutri-Score-merkintä voi esiintyä tuotteissa, joiden pakkauksessa on jo annettu tietoa ravintosisällöstä. Sitä ei kuitenkaan saa käyttää erityisruoissa – kuten vauvoille, pienille lapsille tai sairaille tarkoitetuissa ruoissa – eikä tuotteissa, joiden pakkauksiin ei ole merkitty ravintoarvotietoja.

Danio-pakkaukset jaetaan Belgian kanssa, jolle on myönnetty oikeus käyttää Nutri-Score tavaramerkkiä.