Tietosuojaseloste

Perusperiaatteet ja sitoumuksemme yksityisyyteen

Me Danonella olemme sitoutuneet suojelemaan yksityisyyttäsi. Pyrimme suojaamaan hallussamme olevia henkilötietoja, käsittelemään henkilötietojasi vastuullisesti ja olemaan avoimia käytännöissämme. Luottamuksesi on meille tärkeää. Siksi olemme sitoutuneet noudattamaan seuraavia perusperiaatteita:

• Sinulla ei ole velvollisuutta antaa mitään pyytämiämme henkilötietoja. Jos kuitenkin päätät olla antamatta pyytämiämme henkilötietoja, emme ehkä voi tarjota sinulle joitain palveluja tai tuotteita.
• Keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi vain tässä tietosuojaselosteessa mainittuihin tarkoituksiin tai erityistarkoituksiin, jotka jaamme kanssasi ja/tai joihin olet antanut suostumuksesi.
• Pyrimme keräämään, käsittelemään ja käyttämään mahdollisimman vähän henkilötietoja.
• Kun keräämme henkilötietojasi, pyrimme pitämään ne mahdollisimman tarkkoina ja ajankohtaisina.
• Jos keräämiämme henkilötietoja ei enää tarvita mihinkään tarkoitukseen eikä laki vaadi meitä säilyttämään niitä, teemme voitavamme poistaaksemme niiden tunnistetiedot pysyvästi.
• Henkilötietojasi ei jaeta, myydä, vuokrata tai luovuteta muuten kuin tässä tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Ketä tämä tietosuojaseloste koskee?

Suhteestamme riippuen keräämme ja käytämme henkilötietojasi eri tavoin. Klikkaamalla alla olevia linkkejä saat selville, mitä tietoja keräämme sinusta ja miten käytämme näitä henkilötietoja:

a) verkkosivustoillamme kävijät ja sovellustemme ja palveluidemme käyttäjät;
b) henkilöt, jotka ottavat meihin yhteyttä tiedusteluissa (esim. kuluttajapalvelun kautta);
c) Danoneen liittyvien tapahtumien osallistujat tai mahdolliset osallistujat;
d) henkilöt, joiden kanssa olemme tekemisissä liiketoiminnan aikana ja jotka eivät kuulu mihinkään edellä mainittuihin ryhmiin (muut kuin toimittajat); tai
e) henkilöt, joiden henkilötietoja keräämme välillisesti.

Mitä tämä tietosuojaseloste koskee?

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan seuraavat tärkeät henkilötietoihisi liittyvät aiheet (lisätietoja saat klikkaamalla linkkejä):

1. Keitä me olemme?

Danone Oy on vastuussa kanssamme jakamistasi henkilötiedoista. Kun sanomme “Danone”, “me”, “meidän” tai “me”, tarkoitamme Danone Oy: ta. Henkilötietojen käsittelyyn sovellettavien säännösten mukaisesti, Danone on ”rekisterinpitäjä”.

Danone Oy
Malminkatu 30, 00100 Helsinki, Suomi

Jos haluat lisätietoja DANONE:sta ja tuotteistamme, käy osoitteessa www.danone.fi.

2. Mitä henkilötietoja keräämme ja miten?

Keräämämme henkilötiedot vaihtelevat riippuen suhteestamme sinuun, tiedon keräämisen tarkoituksesta ja sinulle tarjoamastamme tuotteesta tai palvelusta. Katso lisätietoja keräämistämme henkilötiedoista alla olevasta osioista, jotka kuvaavat parhaiten suhdettamme sinuun.

Voimme kerätä henkilötietojasi suoraan sinulta.

Voit antaa meille henkilötietoja itsestäsi vierailemalla verkkosivustoillamme tai sovelluksissamme, luomalla käyttäjätilin meille, tilaamalla meiltä tuotteita tai palveluita, rekisteröitymällä vastaanottamaan uutiskirjeitämme tai viestintäämme (mukaan lukien markkinointiviestejä) millä tahansa tavalla (esim. tekstiviesteillä, puhelimen pikaviesteillä jne.), ottamalla osaa tai osallistumalla järjestämäämme kyselyyn, tutkimukseen, peliin tai kilpailuun, lähettämällä meille tiedustelun tai pyynnön, ottamalla meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavoin, täyttämällä lomakkeitamme (online tai offline), rekisteröitymällä tapahtumaan, konferenssiin tai seminaariin (online tai offline), tai julkaisemalla tai kommentoimalla sosiaalisen median sivujamme (kuten Facebook tai Instagram) tai osallistumalla muuhun digitaaliseen mediaviestintään).

Osa näistä tiedoista kerätään evästeiden ja vastaavien seurantatekniikoiden avulla – katso lisätietoja evässelosteestamme.

Saatamme saada henkilötietojasi myös kolmansilta osapuolilta, kuten: liikekumppaneiltamme, kuten markkinointitoimistoilta, markkinatutkimusyrityksiltä, kampanjoidemme yhteistyökumppaneina toimivilta yrityksiltä, jälleenmyyjiltä; perheeltä, ystäviltä ja muilta, jotka toimittavat meille henkilötietojasi, koska olet antanut suostumuksesi tai he uskovat, että saatat olla kiinnostunut tuotteistamme ja palveluistamme tai koska he haluavata jakaa kanssasi tuotteen tai palvelun; ja muilta kolmansilta osapuolilta, kuten mediatoimittajilta/omistajilta, julkisilta ja kolmansien osapuolten sivustoilta, sosiaalisen median alustoilta, mainosalustoilta, tavarantoimittajiltamme tai konsernimme muilta yhtiöiltä (joihin viitataan näissä Tietosuojaselosteen säännöksissä jäljempänä ”kolmansina osapuolina” tai ”toimittajina”).

Verkkosivustoillamme kävijät ja sovellustemme ja palveluidemme käyttäjät

Me tai puolestamme toimivat kolmannet osapuolet voivat kerätä ja käyttää sinusta esimerkiksi seuraavia tietoja:
a) henkilökohtaiset yhteystiedot, kuten nimesi, sukupuolesi, sähköpostiosoitteesi, fyysinen osoitteesi tai puhelinnumerosi;
b) tilin kirjautumistiedot, kuten käyttäjätunnuksesi, sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja valokuvasi;
c) sinun ja meidän välisiä viestintätietoja, joihin voi sisältyä yksityiskohtia keskusteluistamme verkkosivustoillamme ja/tai sovelluksissamme saatavilla olevien chat- ja yhteydenottolomakkeiden kautta;
d) sosiaalisen median tai kolmannen osapuolen tilin profiilitiedot, jos käytät sosiaalisen median tai kolmannen osapuolen tiliäsi tilin luomiseen ja kirjautumiseen tai jos jaat ne kanssamme;
e) kun lähetät sisältöä verkkosivustoillemme ja/tai sovelluksiimme (kuten henkilökohtaisen suosittelun tai arvostelun);
f) terveystietoja, kun annat niitä meille – katso myös alla oleva kohta ”Erityiset henkilötiedot”;
g) osallistumisesi kyselyyn, peliin, kilpailuun tai promootioon (mukaan lukien itse osallistuminen, joka voi olla valokuva, kommentti tai vastaus kysymykseen);
h) kaikki tiedot, jotka annat meille rekisteröityessäsi tai jäsenenä jossakin tarjoamassamme kerhossa, yhteisössä tai järjestelmässä;
i) muita henkilöitä kuin sinua koskevat tiedot, kuten perheenjäseniäsi koskevat henkilötiedot, kun annat tällaisia tietoja suoraan meille;
j) jos pystymme keräämään tietoja siitä, miten käytät viestimiämme (esim. sähköpostiviestit, tekstiviestit, pikaviestit), mukaan lukien se, toimitetaanko ne sinulle, avaatko ne, napsautatko niissä olevia linkkejä ja perutko niiden tilauksen;
k) meille toimitettujen tietojen mahdolliset päivitykset; ja
l) verkkosivustojemme, sovellustemme ja/tai palveluidemme käytön yhteydessä luodut ja tallennetut henkilötiedot, mukaan lukien:
a. tekniset tiedot– tähän sisältyy Internet Protocol (IP) osoite, jota käytetään laitteesi yhdistämiseen internet-osoitteeseen; käyttämäsi laitteen tyyppi; verkkosivuston osoite ja maa, josta haet tietoa; pyydetyt tiedostot; selaimen tyyppi ja versio; selaimen lisäosien tyypit ja versiot; käyttöjärjestelmä; ja alusta; ja
b. tiedot vierailustasi ja käyttäytymisestäsi verkkosivustoillamme ja/tai sovelluksissamme (kuten sivut, joita napsautat) – tähän voivat sisältyä tietyillä sivuilla vierailun aika ja pituus, sivujen vuorovaikutustiedot (kuten vieritys, napsautukset ja hiiren ylitykset, muiden kanssa jaetut tiedot, myös sähköpostin ja sosiaalisen median kautta), sivulta poispäin selaamiseen käytetyt menetelmät, liikennetiedot, sijaintitiedot, verkkopäiväkirjat ja muut viestintätiedot sekä tiedot, jotka annat, kun pyydät lisäpalveluja tai latauksia.

Ihmiset, jotka ottavat meihin yhteyttä tiedusteluissa (esim. kuluttajien asiakaspalvelun kautta)

Me tai puolestamme toimivat kolmannet osapuolet voivat kerätä ja käyttää joitakin tietoja sinusta, kuten seuraavia:
a) nimesi ja tittelisi;
b) postiosoitteesi;
c) sähköpostiosoitteesi;
d) puhelinnumerosi;
e) syntymäaikasi;
f) suosimasi yhteystiedot;
g) tiedot, jotka annat, kun olet kanssamme yhteydessä (esimerkiksi hoitolinjoillamme ja/tai asiakaspalvelulinjoillamme tai sosiaalisessa mediassa), mikä voi sisältää puhelutallenteita, jos soitat suoraan meille – jos tämä sisältää tietoja terveydestäsi, katso jäljempänä kohta “Erityiset henkilötiedot”;
h) muita henkilöitä kuin sinua koskevat tiedot, kuten perheenjäseniäsi koskevat henkilötiedot, kun annat tällaisia tietoja suoraan meille; ja
i) kaikki päivitykset meille annettuihin tietoihin.

Osallistujat tai mahdolliset osallistujat Danoneen liittyviin tapahtumiin (online ja offline)

Me tai puolestamme toimivat kolmannet osapuolet voivat kerätä ja käyttää joitakin tietoja sinusta osallistuessasi tapahtumiin (mukaan lukien koulutukset ja verkko-opinnot), mukaan lukien seuraavat:
a) henkilökohtaiset yhteystiedot, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, fyysinen osoitteesi ja puhelinnumerosi;
b) työsuhdetietosi (jos osallistut tapahtumaan työnantajasi puolesta);
c) asiantuntemusala, jolla toimit, ammatillinen pätevyytesi ja toimintasi sekä ammatilliset tiedot, kuten koulutus- ja ammatilliseen työhistoriaasi liittyvät tiedot;
d) tiedot, jotka annat itse tapahtumaan liittyen (kuten kävijälomakkeet, palautekyselyt, tapahtuman nauhoitukset tai haastattelut ja kuvat tapahtumasta sekä tapahtuman yhteydessä toimittamasi sisältö (esim. jos esität kysymyksen) sekä matka- ja majoitustietosi); ja
e) kaikki meille antamasi ruokavaliotiedot (kun sovellettavissa).

Henkilöt, joiden kanssa olemme tekemisissä liiketoimintamme aikana ja jotka eivät kuulut edellä mainittuihin ryhmiin (muut kuin toimittajat)

Kun Danone on kanssasi vuorovaikutuksessa ulkopuolisena sidosryhmänä, joka ei kuulu edellä mainittuihin kategorioihin, esimerkiksi kun olet jonkin asiakkaamme edustaja, toimialan tai vertaisyrityksen edustaja, tiedemies, terveydenhuollon ammattilainen, akateemikko, kansalais- tai kuluttajajärjestön edustaja, poliitikko, poliittinen päätöksentekijä, sääntelyviranomainen, sijoittaja, luottoluokituslaitoksen ulkopuolinen toimija, toimittaja, ammattiyhdistyksen edustaja jne., me itse tai puolestamme toimeksiantajina toimivat kolmannet osapuolet voivat kerätä ja käyttää sinusta seuraavanlaisia tietoja:

a) ammatilliset yhteystietosi, kuten tittelisi, nimesi, sähköpostiosoitteesi, fyysinen osoitteesi, puhelinnumerosi, sosiaalisessa mediassa käytetyt tiedot, viestintäkielesi;
b) työpaikkatietosi (ammattinimike, organisaatio, mahdollinen muu asema) ja/tai poliittinen puoluekanta (vain silloin, kun olet itse selvästi julkistanut sen);
c) asiantuntemusala, jolla toimit, ammatillinen pätevyytesi ja toimintasi sekä ammatilliset yksityiskohdat, kuten koulutukseen/ammatilliseen työhistoriaan liittyvät tiedot; ja
d) kaikki muut tiedot, jotka annat meille vuorovaikutuksessamme kanssasi.

Jos olet Danonen toimittaja tai toimit tällaisen lukuun, tämä tietosuojaseloste ei koske sinua. Asianmukaisen tietosuojakäytäntö tai tietosuojalausunto annetaan sinulle erikseen.

Henkilöt, joiden henkilötietoja keräämme muista lähteistä

Saatamme kerätä henkilötietojasi myös muista lähteistä, kun:

a) etsit tuotteitamme ja palveluitamme ja kun jaat sisältöä tuotteisiimme liittyvillä sosiaalisen median sivuilla, verkkosivustoilla tai sovelluksissa tai vastauksena sosiaalisen median mainosmateriaaliin;
b) keräämme henkilötietojasi muista julkisista lähteistä (esim. kommentit muilla verkkosivustoilla kuin omillamme), joissa mainitaan Danone tai jokin sen tuotemerkki. Voimme myös kerätä sinusta julkisesti saatavilla olevia tietoja, kun olet julkisuuden henkilö, liiketoimintatavoitteiden saavuttamiseksi;
c) mediatoimittajat ja vähittäismyyjät toimittavat meille tietojasi, kuten ostohistoriatietojasi ja kanta-asiakaskorttisi profiilin tietoja; ja
d) kolmansien osapuolten (eli mediatoimittajien, markkinointiteknologian tai mainontateknologian ratkaisujen) meille toimittamat oivallustietosi, kuten demograafiset tietosi (esim. ikäsi, vanhempien asema), sijaintisi, kiinnostuksen kohteesi ja ostoaikeesi. Osa näistä tiedoista on saatettu kerätä evästeiden ja muiden vastaavien seurantatekniikoiden avulla.

Erityiset henkilötiedot

Danone ei periaatteessa pyri käsittelemään sinua koskevia arkaluonteisia tietoja. Jotkin henkilötiedot, joita keräämme sinusta tai jotka annat meille, voivat kuitenkin olla erityisiä henkilötietoja, jotka liittyvät usein terveyteen ja hyvinvointiin.

Käsittelemme tämäntyyppisiä tietoja vain tarkoituksiin, joihin annat nimenomaisen suostumuksesi, tai muissa lain sallimissa olosuhteissa (kuten oikeudellisten vaatimusten puolustamiseksi).

3. Henkilötietojen keräämisen ja käytön tarkoitus ja oikeusperusta

Alla olevassa taulukossa esitetään tarkoitukset, joihin keräämme ja käytämme henkilötietojasi, sekä oikeusperustat henkilötietojesi käytölle. Lisätietoa oikeusperusteistamme on esitetty taulukon alla. Huomaa, että kaikki alla olevat käyttötarkoitukset eivät koske kaikkia henkilöitä:

 

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoitus Oikeusperustamme
Danonen ja sinun välisen suhteen hoitaminen

·      Päästäksesi käsiksi, käyttääksesi ja tehdäksesi tilauksia sovelluksiemme ja verkkosivustojemme kautta

·      Helpottaaksemme toimituksia sinulle

·      Voidaksemme vastaanottaa ja vastata tuotteitamme, palveluitamme ja liiketoimintaamme koskeviin tiedusteluihin, myös verkkosivustojemme ja sovellustemme kautta

·      Kutsuaksemme sinut kokouksiin, konferensseihin tai muihin tapahtumiin, joihin olet ilmoittautunut tai joista olet osoittanut kiinnostusta, ja hallinnoidaksemme osallistumistasi tällaisiin tapahtumiin

·      Pyytääksemme sinua jättämään arvostelun, antamaan palautetta tai täyttämään asiakaskyselyn tai osallistumaan markkinatutkimukseen

·      Tarjotaksemme sinulle tuotteitamme, palveluitamme ja tarjontaamme ja muokataksemme niitä sinulle sopiviksi

·      Lähettääksemme sinulle palveluviestintää: esimerkiksi tietoja tilauksestasi, tietoja, jotka liittyvät meiltä pyytämääsi palveluun tai klubiin, tietoja sellaisen tuotteen saatavuudesta, jonka haluaisit ostaa ja josta olet pyytänyt meitä ilmoittamaan sinulle, tai tietoja mahdollisista muutoksista käyttöehtoihimme tai tähän Tietosuojaselosteeseen.

·      Jos olet osallistunut johonkin kampanjaan, arvontaan, peliin tai kilpailuun, voidaksemme hallinnoida sitä sen ehtojen mukaisesti

·      Seurataksemme vuorovaikutustamme kanssasi

·      Tunnisteidesi tarkastamiseen, henkilöllisyytesi todentamiseen sekä tilisi (tiliesi) luomiseen ja hallintaan Danonen kanssa

·      Pitääksemme kirjaa suostumuksestasi ja hallinnoidaksemme rekisteröidyn oikeuksia koskevia pyyntöjä

·      Sopimukseen perustuva välttämättömyys

·      Oikeutettu etu

·      Oikeudellinen velvoite

Tuotteidemme tai palveluidemme markkinointi

·      Lähettääksemme sinulle päivityksiä, uutisia, myynninedistämis-, markkinointi- ja muuta viestintämateriaalia millä tahansa tavalla (esim. puhelimitse, postitse, sähköpostitse, sosiaalisen median ja pikaviestisovellusten kautta), jos sovellettavat lait niin edellyttävät, ellet ole ilmoittanut meille, ettet halua kuulla meistä

·      Suositellaksemme asiaankuuluvia tuotteita ja palveluja, myös terveystietojesi perusteella, jos olemme saaneet nimenomaisen suostumuksesi

·      Ilmoittaaksemme sinulle, kun tuote, jonka halusit ostaa, on saatavilla ja olet pyytänyt meitä ilmoittamaan siitä sinulle

·      Luodaksemme profiileja (esim. ryhmiä, joilla voi olla yhteisiä ominaisuuksia) kiinnostuksen kohteidesi, mieltymystesi ja muiden tietojen (tai niiden yhdistelmän) perusteella, jotka auttavat meitä ymmärtämään, mitkä tuotteet ja palvelut vetoavat sinuun

·      Näyttääksemme sinulle personalisoitua sisältöä tai mainontaa joko suoraan tai kolmansien osapuolten verkkosivustojen ja sovellusten kautta sekä perinteisten ja sosiaalisen median kampanjoiden kautta

·      Luodaksemme kuluttaja kategorioita (segmenttejä) henkilöistä, joiden kiinnostuksen kohteet ja mieltymykset ovat samankaltaisia kuin sinun (lookalike-yleisöt), jotta voimme tarjota henkilökohtaista sisältöä tai mainontaa joko suoraan tai kolmannen osapuolen verkkosivustojen ja sovellusten kautta sekä perinteisten ja sosiaalisen median kampanjoiden kautta

·      Brändiyhteisöjen luomiseksi

·      Näyttääksemme muille asiakkaillemme suosittelut tai arvostelut, joita jätät verkkosivustoillamme, sovelluksissamme ja palveluissamme

·      Viestintämme, mainoskampanjoidemme ja mainonnan tehokkuuden määrittämiseksi, myös analysoimalla ulkoisten lähteiden avulla kerättyjä tietoja

·      Ymmärtääksemme vuorovaikutustasi sosiaalisessa mediassa, jossa mainitset jonkin tuotemerkkimme

·      Ymmärtääksemme ja rakentaaksemme yritys- ja tuotemerkkikuvamme/mainettamme

·      Oikeutettu etu

·      Suostumus (kun olet antanut sen)

 

Prosessiemme ja liiketoimintamme hallinta ja parantaminen

·      Verkkosivustoihimme ja sovelluksiimme liittyvän teknisen tuen tarjoaminen, parantaminen, ylläpito, turvaaminen ja tarjoaminen

·      Tunnistaaksemme sinut, kun palaat verkkosivustoillemme ja sovelluksiimme, tallentaaksemme tietoja mieltymyksistäsi ja voidaksemme mukauttaa verkkosivustojamme ja sovelluksiamme yksilöllisten kiinnostuksenkohteidesi mukaan

·      Arvioidaksemme vierailuasi verkkosivustoillamme ja sovelluksissamme sekä palveluidemme käyttöäsi ja laatiaksemme raportteja tilastojen laatimiseksi, voidaksemme ymmärtää, minkä tyyppiset ihmiset käyttävät verkkosivustojamme, sovelluksiamme ja palveluitamme, miten he käyttävät verkkosivustojamme, sovelluksiamme ja palveluitamme ja miten verkkosivustoistamme, sovelluksistamme ja palveluistamme voidaan tehdä entistä intuitiivisempia

·      Hallinnoidaksemme, kehittääksemme ja parantaaksemme tuotteitamme, palveluitamme ja viestintäämme

·      Verkko- ja tietoturvajärjestelmiemme hallinnoimiseksi

·      Petosten estämiseksi

·      Koulutuksen ja laadun varmistamiseksi

·      Yrityksen sisäiseen raportointiin, liiketoiminnan hallinnointiin, liiketoimintamme riittävän vakuutusturvan varmistamiseen, yrityksen tilojen turvallisuuden varmistamiseen, tutkimus- ja kehitystyöhön sekä liiketoiminnan tehokkuuden tunnistamiseen ja toteuttamiseen

·      Oikeutettu etu

·      Suostumus (kun olet antanut sen)

Muut tarkoitukset

·      Sovellettavien lakien ja asetusten noudattaminen

·      Toimivaltaisten viranomaisten pyyntöihin vastaaminen

·      Henkilöllisyytesi todentamiseksi turvallisuussyistä sekä silloin, kun meitä vaaditaan tekemään niin oikeudellisen velvoitteen mukaisesti

·      Avoimuus-, korruption- ja lahjonnanvastaisten velvoitteidemme noudattamiseksi

·      Terveys- ja turvallisuustietoja ja -hallintaa varten

·      Sinun ja muiden turvallisuuden varmistamiseksi CCTV:n (videovalvonta) avulla

·      Laillisten oikeuksiemme toteuttamiseksi tai puolustamiseksi

·      Käyttäjien laittoman tai haitallisen käyttäytymisen tutkimiseen ja siihen liittyviin toimenpiteisiin ryhtymiseen

·      Danonen, sinun elintärkeiden etujesi tai jonkun muun henkilön etujen suojaamiseksi

·      Edistääksemme yrityksen sitoutumista sidosryhmien ekosysteemiin yhteisten ratkaisujen kehittämiseksi

·      Tarjotaksemme asiantuntemustamme tietoon perustuvaan päätöksentekoon yhteistyössä ja avoimessa ympäristössä päättäjien ja muiden asiaankuuluvien sidosryhmien kanssa

·      Toteuttaaksemme kestävän kehityksen ohjelmamme ja noudattaaksemme kaikkia sovellettavia lakeja ja määräyksiä

·      Oikeutettu etu

·      Oikeudellinen velvoite

Kun keräämme ja käytämme henkilötietojasi uusiin tarkoituksiin, ilmoitamme siitä sinulle ennen tietojen keräämistä tai keräämisen yhteydessä (ja pyydämme tarvittaessa suostumustasi), paitsi jos katsomme kohtuudella, että tämä tarkoitus on yhteensopiva alkuperäisen tarkoituksen kanssa, kuten edellä on esitetty.

 

Oikeusperusta

Katsomme, että tässä tietosuojaselosteessa esitettyjen henkilötietojesi käytön oikeusperustat ovat seuraavat:

  1. Sopimusperusteinen välttämättömyys: henkilötietojesi käyttö on välttämätöntä, jotta voimme täyttää kanssasi tehdyn sopimuksen mukaiset velvollisuutemme tai ryhtyä toimenpiteisiin ennen sopimuksen tekemistä kanssasi.

 

  1. Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen: henkilötietojesi käyttö on tarpeen lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi.

 

  1. Oikeutetut edut: henkilötietojesi käyttö on tarpeen oikeutettujen etujemme tai muiden oikeutettujen etujen vuoksi. Oikeutettuihin etuihimme voivat kuulua seuraavat:
    1. liiketoimintamme johtaminen, kasvattaminen ja kehittäminen;
    2. verkkosivustojemme ja sovellustemme käyttö ja turvallisuuden varmistaminen;
  • turvallisen työympäristön varmistaminen henkilöstöllemme ja vierailijoillemme;
  1. markkinointi, markkinatutkimus ja liiketoiminnan kehittäminen;
  2. palvelujen tarjoaminen asiakkaillemme;
  3. tilausten tekeminen, seuranta ja täyttämisen varmistaminen tavarantoimittajiemme kanssa;
  • investointi uusiin tuotteisiin ja niiden ottaminen käyttöön yhteisöjen hyväksi, joissa toimimme;
  • ryhmän sisäisiin hallinnollisiin tarkoituksiin; ja
  1. luoda profiileja (esim. ryhmiä, joilla voi olla yhteisiä ominaisuuksia) ja tarjota sinulle henkilökohtaisia viestejä ja vinkkejä tuotteista suoraan sekä perinteisten ja sosiaalisen median kampanjoiden kautta kiinnostuksen kohteidesi ja mieltymystesi perusteella. Lisätietoja siitä, miten henkilötietojasi käytetään ja miten voit kieltäytyä siitä, on selitetty jäljempänä tämän tietosuojaselosteen kohdassa “Profilointi ja automatisoitu päätöksenteko”

 

Aina kun keräämme ja käytämme henkilötietojasi oikeutettujen etujen perusteella, huolehdimme siitä, ettei se ole tärkeämpää kuin sinun oikeutesi yksilönä.

 

  1. d) Suostumus: Henkilötietojasi voidaan käsitellä suostumuksesi perusteella. Jos olet antanut suostumuksesi, mutta muutat myöhemmin mieltäsi, voit peruuttaa suostumuksesi ottamalla meihin yhteyttä, ja me lopetamme henkilötietojesi käsittelyn tällä tavoin. Jos peruutat suostumuksesi, tämä voi kuitenkin vaikuttaa mahdollisuuksiimme tarjota sinulle tuotteitamme ja niihin liittyviä palveluja.
4. Profilointi ja automaattinen päätöksenteko

Saatamme analysoida sinua koskevia tietoja luodaksemme profiileja (esim. kokoamalla henkilöitä ryhmiin, joilla uskomme olevan tiettyjä yhteisiä ominaisuuksia). Käytämme näitä profiileja personoidaksemme verkkosivustojamme, sovelluksiamme, palveluitamme tai tuotteitamme sekä viestintäämme sinulle (esim. lähettämällä/näyttämällä sisältöä, joka voi olla sinulle merkityksellistä ja hyödyllistä, sovellettavien tietosuoja- ja sähköisen viestinnän tietosuojalakien mukaisesti). Voimme myös käyttää näitä tietoja näyttääksemme sinulle merkityksellistä mainontaa joko verkkosivustoillamme tai sovelluksissamme tai kolmannen osapuolen verkkosivustojen kautta.

Jos teemme näin, ilmoitamme siitä tietenkin sinulle ja annamme sinulle mahdollisuuden vastustaa näitä prosesseja etukäteen. Pyydämme suostumuksesi myös silloin, kun laki sitä edellyttää, esimerkiksi silloin, kun tietoja sinusta kerätään käyttämiemme tietyntyyppisten evästeiden avulla – katso lisätietoja evästeiden käytöstä evästeselosteestamme. Voit myös vapaasti ottaa meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tämäntyyppisestä käsittelystä.

Joidenkin palveluiden ja tuotteiden osalta saatamme käsitellä henkilötietojasi automaattisin keinoin. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että päätökset tehdään automaattisesti ilman ihmisen puuttumista asiaan. Emme tee pelkästään automaattiseen päätöksentekoon perustuvia päätöksiä siinä määrin, että niillä on oikeudellisia vaikutuksia tai merkittäviä vaikutuksia sinuun, ilman että ilmoitamme siitä ensin sinulle ja annamme sinulle selkeää tietoa tällaisesta automaattisesta päätöksenteosta, mukaan lukien laillinen peruste päätöksenteon toteuttamiselle ja mahdollisuus saada ihminen tarkistamaan päätöstä.

5. Linkit muille verkkosivustoille

Verkkosivustomme ja sovelluksemme voivat sisältää hyperlinkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoihin, yhteisöliitännäisiin (plug-in) tai sovelluksiin, joita me emme ylläpidä. Nämä hyperlinkit on tarkoitettu vain viitteiksi ja käyttömukavuussyistä, eivätkä ne tarkoita tällaisten kolmansien osapuolten verkkosivustojen toiminnan hyväksymistä tai yhteyttä niiden operaattoreihin.

Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan vain niihin henkilötietoihin, joita keräämme tai jotka saamme kolmansilta osapuolilta ja joiden osalta toimimme rekisterinpitäjänä, emmekä voi olla vastuussa kolmansien osapuolten keräämistä ja tallentamista henkilötiedoista. Kolmansien osapuolten verkkosivustoilla on omat käyttöehtonsa ja tietosuojakäytäntönsä, ja sinun on syytä lukea ne huolellisesti ennen kuin lähetät henkilötietoja näille verkkosivustoille.
Emme hyväksy mitään vastuuta tai velvollisuutta tällaisten kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä tai kolmansien osapuolten ehdoista tai käytännöistä.

6. Sosiaalinen media ja muu käyttäjien tuottama sisältö

Joillakin verkkosivustoillamme ja sovelluksissamme käyttäjät voivat esittää omaa sisältöä. Muistathan, että sosiaalisessa mediassa olevilla tuote-/brändisivuillamme lähetetty sisältö voi olla yleisön nähtävissä ja uudelleenjulkaistavissa, ja sinun tulisi olla varovainen antaessasi tiettyjä henkilötietoja, kuten taloudellisia tietoja tai osoitetietoja. Emme ole vastuussa muiden henkilöiden toimista, jos julkaiset henkilötietoja jollakin tuote-/brändisivullamme sosiaalisen median alustoilla. Pidätämme oikeuden poistaa käyttäjän tuottaman sisällön, joka ei ole asiaankuuluvien ehtojen mukaista.

7. Lasten henkilötiedot

Suurin osa verkkosivustoistamme on suunniteltu ja tarkoitettu aikuisten käyttöön. Jos jokin verkkosivusto on tarkoitettu nuoremman yleisön käyttöön, ymmärrämme, että on tärkeää ryhtyä ylimääräisiin varotoimiin lasten yksityisyyden ja turvallisuuden suojelemiseksi.

Jos verkkosivustomme on joskus tarkoitettu nuorille, noudatamme kaikissa tapauksissa vastuullista markkinointia koskevia ulkoisia sitoumuksiamme ja varmistamme, että ennen henkilötietojen keräämistä vanhemmilta tai laillisilta huoltajilta on saatu pätevä suostumus siinä määrin kuin sovellettavat lait ja asetukset sitä edellyttävät (ikä, jossa tämä on tarpeen, vaihtelee maittain).

Jos huomaamme, että olemme keränneet henkilötietoja lapselta ilman vanhemman tai laillisen huoltajan suostumusta, vaikka tällainen suostumus olisi pitänyt saada, poistamme kyseiset henkilötiedot mahdollisimman pian.

8. Henkilötietojen jakaminen kolmansien osapuolten kanssa

Kun jaamme henkilötietojasi tytäryhtiöidemme ja muiden organisaatioiden kanssa, varmistamme, että teemme sen vain sellaisten organisaatioiden kanssa, jotka turvaavat ja suojaavat henkilötietojasi ja noudattavat sovellettavia tietosuojalakeja samalla tai vastaavalla tavalla kuin me.

Henkilötietojasi ei koskaan myydä tai vuokrata.

Voimme kuitenkin jakaa tai luovuttaa henkilötietojasi tässä tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Henkilötietojasi jaetaan seuraaville kolmansille osapuolille kuvattuja tarkoituksia varten:

a) Muut Danone-yhtiöt: Kun se on oikeutettujen etujemme mukaista sisäisiä hallinnollisia tarkoituksia varten (esimerkiksi tuotteiden johdonmukaisen ja yhtenäisen toimittamisen varmistaminen asiakkaillemme, yritysstrategia, fuusio- ja hankintatoimet, säännösten noudattaminen, tilintarkastus ja valvonta, tutkimus ja kehittäminen sekä laadunvarmistus).

b) Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat ja alihankkijat: Mukaan lukien ne, jotka:

i) jotka auttavat meitä toteuttamaan pyyntöjäsi, vastaamaan kyselyihisi, täyttämään tilauksesi, lunastamaan kuponkeja, toimittamaan sinulle näytteitä, mahdollistamaan osallistumisesi arvontoihin, kuten logistiikkapalvelujen tarjoajat, sponsorit ja asiakastuen tarjoajat;

ii) suorittavat keskeisiä tietotekniikka- ja muita liiketoimintaan liittyviä palveluja, kuten verkkosivustojen/sovellusten kehittämisen tarjoajat, pilvipalvelun tarjoajat, hallinto- ja arviointipalvelujen tarjoajat, data-analyytikot, maksujen käsittelijät, yleishyödyllisten palvelujen tarjoajat ja vakuutuksenantajat;

iii) avustavat tapahtumien, markkinoinnin, mainonnan ja myynninedistämistoimien järjestämisessä; tai

iv) tarjoavat verkkosivustoihimme ja sovelluksiimme liittyviä analytiikka- ja optimointipalveluja.

c) Sosiaalisen median alustat: Tykkää- ja Jaa-painikkeet: Kun verkkosivuillamme käytetään näiden yritysten sosiaalisia liitännäisiä (kuten Tykkää- ja Jaa-painikkeita). Nämä muut yritykset voivat vastaanottaa ja käyttää henkilötietoja vierailustasi sivuillamme tai sovelluksissamme. Jos selaat verkkosivujamme tai katselet sisältöä sovelluksissamme, niiden keräämät henkilötiedot saatetaan yhdistää tiliisi niiden sivustolla. Lisätietoja siitä, miten nämä yritykset käyttävät henkilötietoja, saat lukemalla niiden tietosuojaselosteet.

d) Liiketoiminnan siirron vastaanottajat: Jos myymme tai ostamme liiketoimintaa tai omaisuutta, tällaisen liiketoiminnan tai omaisuuden mahdolliselle myyjälle tai ostajalle tai jos kolmas osapuoli ostaa olennaisilta osin kaikki meidän tai tytäryhtiöidemme omaisuuserät, jolloin hallussamme olevat henkilötiedot ovat yksi siirretyistä omaisuuseristä. Tällöin tarvittaessa uutena rekisterinpitäjänä toimiva ostaja käsittelee tietojasi, ja sen tietosuojaseloste sääntelee henkilötietojesi käsittelyä.

e) Lakisääteisen tietojen luovuttamisen vastaanottajat: Jos laki velvoittaa meidät luovuttamaan henkilötietojasi (esim. viranomaisille tai lainvalvontaviranomaisille) tai jos tietojen luovuttaminen on tarpeen omien tai henkilöstömme, asiakkaidemme tai muiden kolmansien osapuolten oikeuksien suojelemiseksi.

Lukuun ottamatta edellä mainittuja tapauksia, emme koskaan jaa, myy tai vuokraa henkilötietojasi kolmansille osapuolille ilmoittamatta siitä sinulle ja hankkimatta tarvittaessa suostumustasi.

9. Henkilötietojen jakaminen kansainvälisesti

Henkilötietojasi saatetaan käyttää, säilyttää ja/tai niihin saattaa päästä käsiksi ETA:n tai Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolella toimiva henkilökunta, joka työskentelee meille, muille konsernimme jäsenille tai luotetuille kolmansille osapuolille.

Jos luovutamme henkilötietojasi tällaisille ETA:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolisille konsernimme jäsenille tai luotetuille kolmansille osapuolille, ryhdymme asianmukaisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että vastaanottaja suojaa henkilötietojasi asianmukaisesti, esimerkiksi seuraavasti:

a) varmistamme, että Euroopan komissio on tehnyt riittävyyspäätöksen, kun on kyse siirroista ETA:n ulkopuolelle, tai Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus, kun on kyse siirroista Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelle;
b) vastaanottajan kanssa on käytössä vakiolausekkeet, jotka Euroopan komissio on hyväksynyt (tai Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus aikanaan Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelle tehtävien siirtojen osalta);
c) muut lain sallimat turvamekanismit.

10. Miten suojaamme henkilötietojasi

Ymmärrämme, että henkilötietojesi turvallisuus on tärkeää. Teemme parhaamme suojellaksemme henkilötietojasi väärinkäytöltä, häirinnältä, häviämiseltä, luvattomalta käytöltä, muuttamiselta tai paljastamiselta. Olemme toteuttaneet useita turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi, ja edellytämme, että luotetut kolmannet osapuolet, jotka käsittelevät henkilötietojasi puolestamme, tekevät samoin. Esimerkiksi valvomme ja rajoitamme pääsyä henkilötietoihin, käytämme palomuureja ja suojattuja palvelimia sekä salaamme henkilötietoja.

Henkilötietojasi saatetaan siirtää internetin välityksellä, kun henkilötietojasi toimitetaan meille. Vaikka pyrimme kaikin tavoin suojaamaan meille antamasi henkilötiedot, tiedonsiirto internetissä ei ikinä ole täysin turvallista. Näin ollen tunnustat ja hyväksyt, että emme voi taata verkkosivustollemme siirrettyjen henkilötietojesi turvallisuutta ja että kaikki tällainen siirto tapahtuu omalla vastuullasi. Sen jälkeen, kun olemme vastaanottaneet henkilötietosi, käytämme tiukkoja menettelyjä ja turvaominaisuuksia estämään luvattoman pääsyn niihin.

Jos olemme antaneet sinulle (tai jos olet itse valinnut) salasanan, jonka avulla pääset verkkotilillesi, olet vastuussa salasanan luottamuksellisuudesta.

11. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta. Se, kuinka kauan säilytämme henkilötietoja, riippuu siitä, mihin tarkoituksiin keräämme ja käytämme niitä, sopimussuhteesi keston ajan ja/tai sovellettavien lakien ja asetusten noudattamisen sekä laillisten oikeuksiemme perustamisen, käyttämisen tai puolustamisen edellyttämän ajan.

Jos esimerkiksi rekisteröidyt webinaariin, säilytämme rekisteröintiin liittyvät henkilötiedot, jotta voimme täyttää tekemäsi sopimuksen. Tämän jälkeen säilytämme henkilötietoja niin kauan, että voimme käsitellä ostoon tai rekisteröintiin liittyviä valituksia, kyselyitä tai huolenaiheita tai vastata niihin.

12. Oikeutesi

Kun käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on sovellettavassa lainsäädännössä vahvistettuja oikeuksia. Voit käyttää näitä oikeuksia milloin tahansa. Seuraavassa on yleiskatsaus näistä oikeuksista ja siitä, mitä ne merkitsevät sinulle. Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä tätä kautta.

Harkitsemme kaikki tällaiset pyynnöt ja vastaamme niihin sovellettavien lakien mukaisesti kohtuullisessa tai laissa säädetyssä ajassa. Huomaa kuitenkin, että voimme tietyissä olosuhteissa vedota tiettyihin poikkeuksiin pyyntöjesi täyttämisessä, esimerkiksi jos meidän on edelleen käytettävä tietoja omien lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi tai oikeudellisten vaatimusten laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Jos poikkeus on voimassa, kerromme siitä, kun vastaamme pyyntöösi.

Saatamme pyytää sinua antamaan meille henkilöllisyytesi vahvistamiseksi tarvittavat tiedot ennen kuin vastaamme pyyntöösi.

Oikeus saada tietoa henkilötietojen käsittelystä
Sinulla on oikeus saada selkeää, läpinäkyvää ja helposti ymmärrettävää tietoa siitä, miten käytämme henkilötietojasi, ja oikeuksistasi. Tämän vuoksi annamme sinulle tietoja tässä tietosuojaselosteessa.

Oikeus saada pääsy henkilötietoihin ja niiden korjaaminen
Sinulla on oikeus tutustua hallussamme oleviin sinua koskeviin henkilötietoihin sekä korjata, päivittää tai täydentää niitä milloin tahansa.

Oikeus henkilötietojen poistamiseen
Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietosi. Tämä ei kuitenkaan ole ehdoton oikeus, ja meillä voi olla laillisia, oikeudellisia ja sääntelyyn liittyviä syitä säilyttää henkilötietosi.

Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä
Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus vastustaa tietyntyyppistä käsittelyä, joka perustuu erityiseen tilanteeseesi liittyviin syihin, kun käsittely perustuu meidän tai jonkun muun oikeutettuun etuun. Jos käytät tätä oikeutta, lopetamme henkilötietojesi käytön tähän tarkoitukseen, paitsi jos voimme osoittaa pakottavia oikeutettuja syitä jatkaa henkilötietojesi käsittelyä, jotka ovat etujasi, oikeuksiasi ja vapauksiasi tärkeämpiä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin (esimerkiksi klikkaamalla sähköpostiviestissämme olevaa tilauksen peruutuslinkkiä).

Oikeus peruuttaa suostumus
Jos henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ilman, että se vaikuttaa siihen, että käsittelemme henkilötietojasi ennen suostumuksesi peruuttamista.

Oikeus henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen
Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä, jos:
a) et usko, että sinusta meillä olevat henkilötiedot ovat paikkansapitäviä; tai
b) uskot, että henkilötietoja ei käsitellä lainmukaisesti, mutta sen sijaan, että poistaisimme henkilötiedot, haluaisit mieluummin rajoittaa niiden käsittelyä; tai
c) emme enää tarvitse henkilötietojasi niihin tarkoituksiin, joihin keräsimme ne, mutta tarvitset tiedot oikeudellisten vaatimusten laatimista, esittämistä tai puolustamista varten; tai
d) olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä ja odotat tarkistusta siitä, ovatko vastustukseen liittyvät etusi tärkeämpiä kuin oikeutetut perusteet tietojesi käsittelylle.

Oikeus henkilötietojen siirtoon järjestelmästä toiseen
Henkilötietosi ovat siirrettävissä. Tämä tarkoittaa, että niitä voidaan siirtää, kopioida tai siirtää sähköisesti. Tätä oikeutta sovelletaan kuitenkin vain sellaisiin henkilötietoihin, jotka olet toimittanut meille ja joiden käsittelyssä: (i) se perustuu suostumukseesi tai tapahtuu sopimuksen täyttämiseksi; ja (ii) se tapahtuu automatisoidusti.
Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
Jos olet sitä mieltä, että emme ole noudattaneet tietosuojaa tai yksityisyyden suojaa koskevia vaatimuksia, sinulla on oikeus tehdä valitus sen maan tietosuojaviranomaiselle, jossa yleensä asut tai työskentelet tai jossa oletettavasti on rikottu sovellettavia tietosuojalakeja.

Jos haluat tehdä erityisen valituksen Danone Oy: ta vastaan siitä, miten henkilötietojasi on käsitelty, voit tehdä valituksen Tietosuojavaltuutetun toimistoon Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki, https://tietosuoja.fi/etusivu.

13. Kuinka ottaa meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä, kommentteja tai valituksia tästä tietosuojaselosteesta tai henkilötietojesi käsittelystä, ota meihin yhteyttä yhteystietosivumme [LINKKI] kautta tai kirjoita meille osoitteeseen Danone Oy, Malminkatu 30 00100 Helsinki.

Voit myös ottaa meihin yhteyttä Dpo.Norbal@danone.com

Lopuksi voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme sähköpostitse dpo.group@danone.com tai kirjoittaa meille osoitteeseen: Data Protection Office, Danone SA, 17 Boulevard Haussmann, 75009, Paris, France.

14. Muutokset tietosuojaselosteemme

Voimme ajoittain päivittää tietosuojaselostettamme (esimerkiksi noudattaaksemme lakien tai asetusten, käytäntöjemme, menettelyjemme ja organisaatiorakenteidemme, valvontaviranomaisten asettamien tai suosittelemien vaatimusten tai muiden seikkojen muutoksia). Kaikki tietosuojaselosteeseemme tulevaisuudessa tekemämme muutokset julkaistaan tällä sivulla, ja niitä sovelletaan niiden voimaantulopäivästä alkaen. Ilmoitamme sinulle kaikista muutoksista, jos meitä vaaditaan laillisesti tekemään niin. Suosittelemme tarkistamaan säännöllisesti, onko tietosuojalausuntoomme tehty päivityksiä tai muutoksia.

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty viimeksi 2022-11-11.

 

Tietosuoja-asetukset

Täällä voit ilmoittaa ja muuttaa evästeasetuksia milloin tahansa

Välttämättömät evästeet

Ne ovat välttämättömiä verkkosivuston toimivuuden kannalta, eikä niitä voida kytkeä pois. Ne kytkeytyvät päälle yleensä tehdessäsi yksilöllisiä toimenpiteitä (esim. yksityisyysasetusten määrittäminen, sisäänkirjautuminen, lomakkeiden täyttäminen jne.) Voit asettaa selaimesi estämään tai ilmoittamaan sinulle näistä evästeistä, mutta jotkin sivuston osista eivät tällöin toimi.

Analyyttiset evästeet

Keräävät meille tietoa siitä, kuinka nettisivujamme käytetään. Nämä evästeet näyttävät meille esimerkiksi suosituimmat ja vähiten suositut sivumme sekä sen, miten käyttäjät liikkuvat sivustollamme. Tämän perusteella voimme kehittää verkkosivujemme sisältöä ja toimivuutta. • Jos et salli näitä evästeitä, emme tiedä, milloin olet käynyt sivustossasi, emmekä näin voi kehittää nettisivujemme käyttökokemusta.

Personointievästeet

Ne mahdollistavat parantamaan verkkosivuston toimivuutta ja personointia. Ne ovat joko meidän tai käyttämiemme kolmansien osapuolien palvelutarjoajien asettamia. Jos et salli näitä evästeitä, jotkin tai mitkään palveluistamme eivät välttämättä toimi oikein.

Kohdistamisevästeet

Mainonnan yhteistyökumppanimme ovat voineet asettaa niitä sivustollemme rakentaakseen profiilia kiinnostuksen kohteistasi ja näyttääkseen sinulle oleellisia mainoksia muilla sivuilla. Ne eivät suoraan säilytä henkilökohtaisia tietoja, mutta ne perustuvat selaimesi ja internetlaitteesi yksilölliseen tunnistamiseen. Mikäli et salli näitä evästeitä, saat vähemmän kohdennettua mainontaa. Lue lisää evästeistämme.